Cv ketel onderhoud: daarom kies je voor een gedegen monteur!

Gepost op: 28 juli 2021

Regulier cv ketel onderhoud, waarbij de ketel minimaal eens in de twee jaar geïnspecteerd wordt, is van groot belang. Wie zijn of haar ketel of boiler niet geregeld laat nakijken door een ervaren en erkende installatiemonteur, kan met diverse problemen te maken krijgen. Welke problemen precies? En wat is er zo belangrijk aan het cv ketel onderhoud uit laten voeren door een erkende installateur? In dit blog kun je alles lezen over de meerwaarde van een periodieke cv inspectie door een gecertificeerd installatiebedrijf.

Bij cv ketel onderhoud staat veiligheid op nummer 1

Cv ketels die goed onderhouden worden, zijn volledig veilig en vormen geen risico voor de bewoners. Door je cv installatie goed te laten inspecteren voorkom je dat de ketel of afvoer niet goed werkt en er CO2 of koolstofmonoxide vrijkomt tijdens het verbrandingsproces. Nog ieder jaar vallen er in ons land helaas slachtoffers, zowel doden als gewonden, doordat ze een CO2 vergiftiging oplopen omdat hun ketel of boiler niet geregeld aan een controle wordt onderworpen. Dit zijn trieste voorvallen die te voorkomen waren geweest als er gekozen was voor cv onderhoud door een expert.

Gedegen onderhoud laten uitvoeren bespaart je veel geld

Wie het cv onderhoud via een onderhoudscontract regelt, bespaart daarmee op termijn een aanzienlijke hoeveelheid geld. Hoe dit zit? Heel simpel: een goed onderhouden cv ketel of boiler werkt veel efficiënter en haalt een hoger rendement. De installateur stelt de ketel namelijk perfect af, zodat het verbrandingsproces zo soepel mogelijk verloopt. Hierdoor verbruikt de ketel minder energie en verwarmt beter. Je gaat minder gas verbruiken en zult dat merken op de jaarlijkse energierekening. Dat is financieel fijn voor jezelf. Maar het efficiëntere verbruik is ook goed voor het milieu en klimaat. Hoe minder CO2 er wordt uitgestoten door Nederlandse huishoudens, hoe beter dat natuurlijk is.
Besparen via een degelijk onderhouden cv ketel doe je ook, omdat goed onderhoud de levensduur van je ketel aanzienlijk verlengt. Je ketel houdt het langer vol als deze eens per jaar of per twee jaar gecontroleerd wordt door een erkende installatiemonteur. En dat betekent over een langere periode dat je ketel het beter volhoudt en dus ook minder snel vervangen hoeft te worden. In de loop der jaren kun je hierdoor een flinke hoeveel geld besparen!

Minder storingen bij degelijk onderhoud

Ten slotte heb je bij periodiek onderhoud laten uitvoeren aan je ketel, veel minder last van storingen. Met name in de herfst en winter is een storing aan je ketel erg vervelend, omdat het dan vaak koud is en je de kachel aan wilt kunnen zetten. Ga je voor een onderhoudscontract voor je cv ketel, dan voorkom je dit soort ellende preventief!

Wil je graag meer informatie? Bezoek dan de website van Van der Wal B.V.

Delen