Is je riool verstopt? Adviezen om dit probleem op te lossen!

Gepost op: 9 juli 2020

Heb je thuis of in jouw bedrijfspand of winkel te maken met een verstopt riool? Dan is er sprake van een acuut probleem dat snel opgelost dient te worden. Is het riool verstopt, dan zijn de gevolgen helaas direct merkbaar. Zo kan het toilet niet meer doorgespoeld worden, hangt er een muffe rioolgeur in je huis, bedrijf of pand en voel je je door de zure, vieze lucht direct niet meer op je gemak in de betreffende ruimte. Om deze reden is het zaak om, als het riool verstopt is, dit probleem meteen uit de wereld te helpen. Maar voordat we op dit gebied praktische tips geven, eerst iets over de belangrijkste oorzaken van rioleringen die niet meer goed werken. Want, het is een bekend gezegde: voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

Oorzaken van een verstopt geraakt riool

Rioleringen die niet meer werken? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Meestal zit er een blokkade in de afvoer, zoals een prop papier of speelgoed van een van je kinderen. Schoonmaakdoekjes, maandverband, tampons, plukken haar en babydoekjes zijn veelvoorkomende oorzaken van een dichtgeslibde rioolafvoer. Wat ook veel gebeurt, is dat er allerlei etensresten, zoals vetten of olie, door het toilet zijn gespoeld. Ten slotte merken ontstoppingsbedrijven die een verstopt riool aantreffen, vaak dat er sprake is van een verkeerde aanleg. Wanneer rioolbuizen niet goed in de grond zijn gelegd, kunnen ze kapotgaan en lekkage gaan vertonen.

Zelf het riool ontstoppen? Dat kan in bepaalde gevallen!

Als je te maken krijgt met een verstopt riool, proberen veel woningeigenaren eerst zelf dit probleem op te lossen. Vaak is een voorwerp of een prop in de afvoerbuis de oorzaak. Deze kan meestal met een ontstopper of een haak uit de afvoer getrokken worden, waardoor de blokkade verdwijnt en het toilet of de doucheafvoer weer werkt. Ook zijn er chemische middelen op de markt, die met water vermengd moeten worden en in de afvoer gegoten kunnen worden. Vaak werkt dit goed als er door vetten, etensresten en vuil een blokkering in de afvoer is gekomen. Toch komt het ook veel voor dat de oorzaak van een rioolverstopping onduidelijk en de situatie niet door jezelf valt op te lossen. Een professioneel ontstoppingsbedrijf zoals Nijhuis Rioolreiniging Aanleg & Dienstverlening inschakelen is dan de enige oplossing

Wat kan een professioneel ontstoppingsbedrijf voor je betekenen?

Schakel je een professionele ontstopper in, dan zorgt dit bedrijf ervoor dat de dieperliggende oorzaak van de rioolverstopping aangepakt en weggenomen wordt. Via camera's en geurdetectie kan een ervaren ontstoppingsbedrijf namelijk die in de rioolbuis komen en zien wat er precies aan de hand is. Het probleem is daarna grondig en definitief verholpen!

Delen

Archief


Recente artikelen


Categorieën