Loodgieter bellen als de wc verstopt is

Gepost op: 4 januari 2018

Het kleinste kamertje in huis, blijkt voor velen ook één van de belangrijkste ruimtes in huis te zijn. Enorm hinderlijk is het als je doortrekt en het water wordt niet weggepompt, maar komt juist het toilet uit. Dan is je wc verstopt. Vaak is het gebruik van teveel wc-papier of natte wc doekjes de oorzaak hiervan. Voordat je dan een loodgieter laat komen is het misschien verstandig eerst enkele huis- tuin- en keukenmiddeltjes te gebruiken om zelf te proberen de wc te ontstoppen. Hierbij daarom enkele tips die je kunnen helpen om je wc te ontstoppen:

Zelf een wc ontstoppen

De PET-fles

Is je wc verstopt, maar staat het water nog niet tot aan de rand van de wc en je hebt ook geen ouderwetse ontstopper bij de hand? Knip de onderkant van een twee liter PET-fles eraf. Nu moet je de fles met de open onderkant in de verstopte wc zetten en druk de fles een aantal keren heen en weer. Je krijgt nu het ontstopper effect. Als het water in de wc gaat bubbelen, weet je dat je goed bezig bent. Daarna doorspoelen en zien of het effect heeft gehad.

Heet water

Als je een keramisch toilet hebt, dan deze tip niet met kokend water uitvoeren, omdat de wc dan kan gaan barsten. Giet enkele liter zeer heet water in het toilet en kijk wat hij doet. Soms helpt heet water om de verstopping los te laten komen. 

Natuurazijn en bakpoeder

Bakpoeder schijnt een wondermiddel te zijn voor vele problemen. In combinatie met natuurazijn kan het zelfs een verstopping in de wc verhelpen. Vermeng een zakje bakpoeder tezamen met een halve liter natuurazijn. Als je dit mengt zie je al een chemische reactie ontstaan, doordat het begint te schuimen. Gooi dit nu in het toilet. Giet er daarna heet water op en laat het een nachtje rusten. De chemische reactie moet er voor zorgen, dat de volgende dag je verstopping is opgelost. 

Chemische wc-ontstopper

Supermarkten en drogisten verkopen ook vaak een agressieve chemische ontstopper. Vaak zijn dat twee flesjes met component die op elkaar werken. Ook zijn deze producten in vloeibare- en in korrelvorm te verkrijgen. Deze middelen gaan op agressieve wijze de verstopping te lijf.

De loodgieter

Mochten bovenstaande middelen echt niet helpen, dan zit het probleem waarschijnlijk wat dieper in de wc leiding en zul je toch een loodgieter moeten bellen. De loodgieter, zal dan met professionele apparatuur je wc ontstoppen. Je mag er vanuit dat de loodgieter het probleem van je verstopte wc kan oplossen.

Voor meer informatie spreek met Nijhuis Rioolreiniging Aanleg & Dienstverlening.

Delen

Archief


Recente artikelen


Categorieën