Zonnepanelen in een stroomversnelling

Gepost op: 13 oktober 2017

Zonnepanelen in je tuin of op je dak

De laatste jaren zijn de prijzen van zonnepanelen drastisch gedaald. Dit maakt de investering in zonnepanelen steeds meer de moeite waard. De meest logische plaats om zonnepanelen te plaatsen is natuurlijk op je dak. Toch kiezen meer en meer mensen ook om zonnepanelen in de tuin of weide te plaatsen.


Alleen maar voordelen

Zonnepanelen zorgen ervoor dat het zonlicht wordt opgevangen. De opgewekte gelijkstroom wordt door een omvormer omzet naar bruikbare wisselstroom. Deze wisselstroom kan je direct gebruiken. De meeste mensen kiezen voor een installatie die wordt aangesloten op het elektriciteitsnet. Op deze manier kan je ook elektriciteit van het net gebruiken op momenten dat de zonnepanelen te weinig energie opwekken. Bij een overproductie tijdens de piekuren wordt het overschot aan energie, via het net, naar de leverancier overgedragen. Het geven en nemen van stroom wordt gemeten door een fractie- of injectiemeter. Produceren je zonnepanelen in de piekuren meer energie dan jij verbruikt dan draait de elektriciteitsmeter achterwaarts en verdien je dus geld. Een andere mogelijkheid is om de opgewekte energie op te slaan in een speciale batterij. In plaats van het overschot aan energie over te dragen aan de energieleverancier, sla je het teveel aan energie zelf op. Wanneer er niet voldoende rechtstreekse energie geleverd wordt door je zonnepanelen, geeft de batterij zijn energie terug af om dit tekort bij te passen. Het moet niet gezegd worden, zonnepanelen zijn een slimme investering. De gemiddelde terugverdientijd van je installatie met plaatsing, bedraagt momenteel 7- tot 9 jaar. Je zal je energiekosten drastisch zien dalen en de waarde van je woning stijgt door de plaatsing van zonnepanelen. Er zijn natuurlijk wel een aantal zaken waar je best rekening met houdt. Op de eerste plaats is het belangrijk te kijken naar de situering van je dak. Indien je dak te weinig zuidgerichte oppervlakte heeft is het beter je zonnepanelen in de tuin te plaatsen. Zonnepanelen in de schaduw verliezen een groot deel van hun capaciteit. Let daarom op dat er geen schouwen, bomen, of andere gebouwen in de weg staan. Kies ook kwalitatieve materialen. De markt wordt de laatste jaren overspoeld door minder kwalitatieve Chinese zonnepanelen. Deze panelen zijn goedkoper maar hebben een kortere levensduur en leveren minder energie. Via je computer kan je nauwkeurig de prestaties van je zonnepanelen opvolgen en zien hoeveel geld je uitspaart. 


De perfecte keuze

Je kan er moeilijk omheen, in tijden van sterk stijgende energieprijzen en een opwarmende aarde zijn zonnepanelen in je tuin of op je dak thuis of op kantoor geen overbodige luxe maar de perfect oplossing. Neem contact op met Loodgietersbedrijf Hessel Postma voor het plaatsen van zonnepanelen.

Delen

Archief


Recente artikelen


Categorieën